dilluns, 19 de maig de 2014

Nova data de la conferència "Antropología, diseño e innovación".

Aquesta conferència forma part del Cicle "De què treballen alguns/es antropòlegs/es a Catalunya" organitzat per l'Associació Catalana de Professionals de l'Antropologia (ACPA)

A càrrec de Toni Navarro

Data: 20 de maig de 2014 a les 19.00h.

Lloc: sala Nicolau d'Olwer de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), carrer del Carme 47, Barcelona.

Cal inscripció prèvia a http://goo.gl/UK8jIa

Preu socis/es ACPA 2,50€

Preu general 3,50€

CAT/CAST

La investigació per a la innovació és un camp professional en què els antropòlegs/es d'altres latituds treballen des de fa dècades. Al nostre país, l'antropologia s'està posicionant ara com una ciència que aporta un coneixement contrastat per entendre el canvi i l'evolució que emmarquen qualsevol procés d'innovació. En el 80 % dels casos, els productes i serveis en què s'innova acaben en fracassos perquè no responen a necessitats reals de les persones . El coneixement crític i en profunditat que aporta la perspectiva antropològica està sent ara valorat com un valor afegit , capaç de minimitzar els riscos dels processos d'innovació. No obstant això la innovació no és un camp d'aplicaci ó fàcil per als etnògrafs/es. En aquesta conferència s'introduiran els elements imprescindibles per treballar en projectes d'innovació des d'una perspectiva antropològica. Es fonamentaran aquests imprescindibles en el relat dels projectes en què l'autor ha participat i es discutirà sobre com el coneixement antropològic acompanya la creació de productes i serveis tangibles, que formen ja part de la nostra quotidianitat .
La investigación para la innovación es un campo profesional en el que los antropólogos/as de otras latitudes trabajan desde hace décadas. En nuestro país, la antropología se está posicionando ahora como una ciencia que aporta un conocimiento contrastado para entender el cambio y la evolución que enmarcan cualquier proceso de innovación. En el 80% de los casos, los productos y servicios en los que se innova acaban en fracasos porque no responden a necesidades reales de las personas. El conocimiento crítico y en profundidad que aporta la perspectiva antropológica está siendo ahora valorado como un valor añadido, capaz de minimizar los riesgos de los procesos de innovación. Sin embargo la innovación no es un campo de aplicación fácil pa ra los etnógrafos/as.

En esta conferencia se introducirán los elementos imprescindibles para trabajar en proyectos de innovación desde una perspectiva antropológica. Se fundamentarán estos imprescindibles en el relato de los proyectos en los que el autor ha participado y se discutirá sobre cómo el conocimiento antropológico acompaña la creación de productos y servicios tangibles, que forman ya parte de nuestra cotidianidad. Toni Navarro és Llicenciat en Antropologia Social i Cultural (1997) per la Universitat Autònoma de Barcelona.
Durant 2013 ha estat docent en Elisava (Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona) dins del Màster en Investigació per al Disseny i la Innovació. Des del 2008 hastat el 2013 ha treballat com a Coordinador d'Investigació Antropològica en Eddadesign (empresa de disseny industrial i investigació per a la innovació).

Per a més informació, podeu contactar per correu electrònic a

acpa@antropologia.cat o al tel. 93 410 37 77

Col·labora: Institut Català d'Antropologia (ICA) i Institut d'Estudis Catalans (IEC)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada