dilluns, 26 de maig de 2014

Conferència "Antropologia i producció cultural"

Aquesta conferència forma part del cicle "De què treballen alguns/es antropòlegs/es a Catalunya" organitzat per l'Associació Catalana de Professionals de l'Antropologia (ACPA)

A càrrec d'Adrià Pujol Cruells

Data: 4 de juny de 2014 a les 19.00h.

Lloc: sala Nicolau d'Olwer de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), carrer del Carme 47, Barcelona.

En les produccions de tall cultural, els antropòlegs tenim un paper de documentalistes, mediadors i realitzadors, segons els casos. Exposicions (museografia), productes audiovisuals (documentals, espais web), llibres (literatura especialitzada, fotografia) i espectacles (performances, teatre, art e l’espai públic). Presentem, doncs, una anàlisi de casos reals, explicitant quin ha estat el paper de l’antropòleg en cadascun d’ells. I perfilem un mapa, a partir dels mateixos casos, de les possibilitats de finançament (públic, privat, combinat). Via de professionalització gairebé consolidada, cal insistir en el fet que l’Antropologia, en tant que ciència social que estudia la cultura, és una eina de primer ordre en la creació, anàlisi i difusió de produccions culturals destinades a l consum general.


Adrià Pujol Cruells
és antropòleg i escriptor. Doctorant en Antropologia Social i Cultural per la Universitat de Barcelona (UB). Treballa per la Generalitat de Catalunya (Membre permanent de l'Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya), l'Ajuntament de Barcelona (Assessor permanent del Museu d'Etnologia de Bcn), i la Diputació provincial (Docent per a cursos destinats a càrrecs electes). És cofundador de l'Observatori de la Vida Quotidiana (OVQ).


Cal inscripció prèvia a http://goo.gl/UK8jIa

Preu socis/es ACPA 2,50€

Preu general 3,50€

Per a més informació, podeu contactar per correu electrònic a

acpa@antropologia.cat o al tel. 93 410 37 77

Col·labora:
Institut Català d'Antropologia (ICA) i Institut d'Estudis Catalans (IEC)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada