dijous, 6 de març de 2014

Propera conferència del cicle "DE QUÈ TREBALLEN ALGUNS/ES ANTROPÒLEGS/ES A CATALUNYA"

"Antropòlegs/es en emprenedoria social i el Tercer Sector: aportació, opcions i reptes".
(la conferència es farà en castellà)

A càrrec de Mamen Salcedo

19 de març de 2014 ales 19.00h.

Lloc: sala Pi i Sunyer de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), carrer del Carme 47, Barcelona.

Cal inscripció prèvia a http://goo.gl/UK8jIa

CAT/CAST

La intervenció social és un dels àmbits professionals que més s'ha relacionat amb l'aplicació de l'antropologia . Així mateix, ha estat recurrent la implicació de diversos / es antropòlegs / es en la resolució de reptes o processos socials, encara que en moltes ocasions s'ha camuflat aquesta aportació assumint altres rols professionals .

No obstant això , la conjuntura actual ens exigeix ​​que definim de forma clara i contundent quina pot ser la contribució dels / de les antropòlegs / es en les entitats , els actors i projectes socials .

El sector social està en un procés de remodelació important al nostre país , que requereix noves fórmules de funcionament i resposta eficient als reptes socials . En aquest context , podem aportar algun valor diferencial ? Tenim opcions professionals en l'àmbit del Tercer Sector i l'emprenedoria social ? Què hem d'adaptar de la nostra manera de treball ?

La conferència abordarà aquestes qüestions a través de l'exposició de casos pràctics .
                                                                                                            

La intervención social es uno de los ámbitos profesionales que más se ha relacionado con la aplicación de la antropología. Asimismo, ha sido recurrente la implicación de varios/as antropólogos/as en la resolución de retos o procesos sociales, aunque en muchas ocasiones se ha camuflado esta aportación asumiendo otros roles profesionales.

Sin embargo, la coyuntura actual nos exige que definamos de forma clara y contundente cuál puede ser la contribución de los/as antropólogos/as en las entidades, los actores y proyectos sociales.

El sector social está en un proceso de remodelación importante en nuestro país, que requiere nuevas fórmulas de funcionamiento y respuesta eficiente a los retos sociales. En este contexto, ¿podemos aportar algún valor diferencial? ¿Tenemos opciones profesionales en el ámbito del Tercer Sector y la emprendeduría social? ¿Qué debemos adaptar de nuestro modo de trabajo?

La conferencia abordará estas cuestiones a través de la exposición de casos prácticos. 

                                                                                                             

Mamen Salcedo està Especialitzada en Antropologia Americana per la Universitat Complutense de Madrid, es va a doctorar en Antropologia Social i Cultural en la Universitat Autònoma de Barcelona, on va obtenir el Premi Extraordi-nario de Doctorat 2010-2011.
Actualment treballa per a Fundació Itinerarium i UpSocial, associació d'emprenedors socials de la qual és membre fundador.

Organitza: Associació Catalana de Professionals de l’Antropologia (ACPA). Col·labora: Institut Català d'Antropologia (ICA).Per a més informació, podeu contactar per correu electrònic a acpa@antropologia.cat o al tel. 93 410 37 77

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada